Körsbärskaka i långpanna



1 liter körsbär (urkärnade & sköljda)
2dl smör & rapsolja citron
3dl socker
1½ tsk vaniljsocker
3 ägg
3dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Sätt på ugnen på 175 grader.
Rör smöret och hälften av sockret pösigt, skilj äggulorna från vitorna och spara vitorna. Vispa resten av sockret, gulorna och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vispa vitorna till skum, blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten, och vänd sedan ner vitorna. Bred ut i långpanna med bakplåtspapper under och strö sedan på körsbären och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Strö lite florsocker på innan servering eller har grädde till :) Smaskens !



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0