Fredag.

Någon vecka gamal bild på sötaste ungen som har börjat le nu :)
 
Det gick bra på bvc igår, hon blev godkänd av läkarn och nyckelbenet verkar läka bra! Gått upp i vikt bra och växt 2 cm hade hon gjort också ! :) Så skönt för mammahjärtat. Sen kom storebror och Ann och drack kaffe och åt pepparkakorkvällskvisten. Idag har vi hunnit med morgonmys, husvärdering och så har vi varit till mejk och småshoppat lite. Nu ska jag försöka rensa lite i tråkiga lådor och garderober.

Torsdag.

I natt vaknade vi av att Maxen skrek och hoppade upp i Helmis säng, jag blev arg och funderade på varför han hade jägarblicken och varför han tordes (för han har ju varit så duktig innan) gick ner och kissade, och han hade hoppat upp igen sa Benny, han gav sej verkligen inte så jag stängde ut han. Sen imorse låg jag i sängen och gosade med Helmi och så tog jag min morgonrock som hänger på hennes säng och ska ta på mej den, och över Helmi i sängen från min morgonrock hoppar en råtta och kryper under kudden, jag skriker som en liten flicka (haha!) kastar av mej morgonrocken och aldrig har jag väl tagit upp Helmi så fort !
Nu i efterhand så är jag glad för att Maxen jagade råttan och inte Helmi, och har lite dåligt samvete för att jag stängde ut han, men usch tänk om den hade krypit på henne eller nå, blää ! 
 
Nu ska jag snart iväg till bvc för läkarkontroll med snuttan, hoppas det går bra :) Sen blir det fika hos mamma.
 

Pepparkaksbak !

 
Mamma och Roxie kom straxt efter 10 med den stora efterlängtade pepparkaksdegen, tänkte igårkväll att hade jag fortfarande bott hemma hade man kunnat smakat på den, visste ju att den låg i mammas kyl -men ja fick vänta ! Sen bakade vi pepparkakor, lyssnade på julmusik, gosade med Helmi, drack kaffe och åt lunch. Efter det så kom Ida och Michaela och åt pepparkakor och drack kaffe med mej och nu har Benny precis kommit hem och börjat med mat. Vilken underbar dag. 

morgonmys.

 
 
 
 
Frukost , dusch och kaffe avklarat ! Mysigt att det är mörkt på morgonen tycker jag, Helmi hon gymmarmorgonkvisten -hurtigt ! Maxen han ligger i sitt fönster och är så nöjd för att det inte står någon fin blomma där så han får plats, tur att han ligger där så ofta så det inte ser tomt ut ;)
 
 

Ensam shopping !

 
Har varit borta från Helmi för första gången idag, jag bestämde mej för att åka och handla mat själv ! Så pappa Benny fick vara barnvakt (som det inte heter !) till sitt eget barn. Det kändes nästan lite pirrigt och så tänkte jag ju på hur mycket hon faktiskt kan skrika när hon inte får komma till mamma, men hon nöjde sej med pappas famn i en timme :) Sen blev det bad och nu sover hon i soffan! Hon börjar växa ur sina kläder och i sina nya nu, känns lite jobbigt, att hon plötsligt blev så stor !

Tisdag.

 
Ja, nu har Angelica tjuvstartat i god tid ! Julpyntet är framme, har inte sparat mycket till senare alls.. Anledningen är att imorgon är det dags, jag och mamma ska baka pepparkakor härhemma, och då behöver vi ju ha julstämmning ! Sen ska jag till bvc på torsdag så då hinner jag säkert inte, fredag kommer dom och ska värdera huset och så är det ju helg och första advent när allt ska vara framme ! 
Och så ser jag ju fram emot julen i år, Helmis första jul och det är nu vi ska börja våra egna traditioner. Jag minns så väl förra julen, när jag och Benny var helt färdiga efter att ha flängt runt överallt och jag sa - mina barn ska inte behöva göra det här och så skrattade vi lite och sa att vi fick se till att få barn innan nästa jul ! Och se så bra det gick, trodde vi ju inte

Helmi skriver önskelista..

 
..allt kommer ifrån H&M, mest önskar hon sej ju såklart tältet, förstå med massa kuddar och gosedjur därinne va mysigt ! Tur att hon har ett stort rum att fylla ! Sen fanns det en klänning som var samma serie som koftan, men hittar den inte längre :/ 

Måndag.

 
En skapligt förstor tomte-outfit. Tur att vi hade ett till ombyte för fotograferingen !
 
Inatt var min snälla tjej tillbaka, sov i fyra timmar innan det var dags att vara vaken i 2 ½ igen ! Men då hade vi ju en snäll pappa som skulle upp och jobba som tog över gosandetmorgonkvisten ! Jag förstår inte hur mammor med dåliga pappor klarar sej, jag har det fantastiskt bra med Benny -bästa pappan! 
Så idag har jag bara varit hemma, pysslat lite och beställt lite mer julklappar, tagit en promenad och så har mamma varit här och druckit kaffe. Nespresso har ju nötsmaker nu, har bara hunnit med hasselnöten än, och den är god

Söndag.

 
Kanon kväll hos storebror och Ann, god mat, filmen var bra och så tårta på det :) Gullungen var snäll hela kvällen där också ! Men värre hela natten, inte mer än en timme i taget har hon sovit, men nu har hon varit pigg och glad ett tag så vi har tagit julkort och nu sover hon igen

Lördag.

 
Idag har vi varit hundvakt och haft Roxie här på besök, ja hon är fortfarande kvar ! Sen har Bennys mamma varit här och gett Lillan söta stickade kläder och ätit lunch med oss. Blev en promenad också. Och nu har vi badat Helmi och ska snart åka till Storebror och Ann och få kvällsmat och kolla på Cockpit med dom ! 

Fredag.

 
Igår lös jag med min frånvaro här. Efter en hård natt med lillan blev det en tidig morgon då vi skulle skriva på papper att Benny är fadern! Sen blev det baguette till brunchpappas jobb med Martin innan det var dags att möta upp Fia för att vi skulle till jobbet och visa upp våra bebisar. Där fick vi fika och nallebjörnar :) Sen åkte jag hem med en jobbig liten Helmi som jag inte fick att somna förens när det var dags att åka till storebror och Ann för födelsedagsmiddag. Så det blev en hård dag.
 
Idag har vi tagit sovmorgon och sedan blev det stan med mamma för att shoppa bodysar för 30kr/st och så var vi förbi studion där Helmi fick paket av sin blivande man Liam (Malin&Elsilä´s) med jätte fina klänningen&strumpbyxorna och sen köpte vi fikabrödwiener och åkte hem till mamma och fikade

Thomas Sabo.

 
Blev en promenad idag också, jätte skönt väder ju. Sen städade jag och så kom Ida och Michaela och gosade lite. Snälla Ida har handlat ett armband till Helmi, så fint. Hon kommer bli så bortskämd den här lilla tjejen, det tar ju aldrig slut på presenter ! Men det ska vi väl inte klaga på ;)

Onsdag.

 
Igår fick jag hem mitt paket från Lyko, älskar att deras kampanj på lanzas stora shampon & balsam för 418kr, sjukt billigt med tanke på att det räcker ett år ! Angelica unnar sej själv vardagslyx. Sen fick snuttan en body av farbror Martin ! Tack tack. 
 
Helmi har varit helt fantastisk inatt, hon somna redan vid 11 igårkväll, och vakna första gången vid halv 6. Annars brukar hon ju vara vaken till 1 iaf och vakna redan vid 4-5 ! Sjukt utvilad känner jag mej, och nu sover hon ju igen efter en lekstund i gymmet så jag ska passa på att duscha !

Tisdag.

 
Idag har pappa klätt på Helmi medans mamma sov, och då fick det självklart bli finstrumporna på !
 
Slappar dag är vad det har varit idag, gick upp straxt efter 11 sen har jag bara vart inne och plockat mest hela dagen. Blev en kort promenad också, hann liksom inte ut innan det blev mörkt -det tråkigaste med hösten ! Men nu är det myys med tända ljus typ överallt och en trött Helmi som ligger och sover så gott i sin vagga. Men snart är det slut på lugnet, Benny kommer hem och Martin skulle komma och fika :)

ammande shoppingtips !

 
Japp, här kommer ett shoppingtips från mej till alla er andra ammande mammor.
Ammningstoppen kommer från ellos och kostar bara 249kr
Det bästa är att den ser ut som en vanlig tröja !
Fanns också en kortärmad varitant, som får följa med i nästa beställning !

Måndag.

 
Idag har vi varit på bvc igen, och hon fortsätter gå upp i vikt ! Skönt. Sen blev det första promenaden på stan med vagnen, från Ica till bokia och tillbaka ! Sen planterade jag hyacinter, en till mej och en gav jag bort till min mamma som har namnsdag idag! Väl där blev det en promenad i skogen med mamma och Roxie

Söndagsmys

 
Jag älskar att spåra ur när jag handlar godis ! 

Söndag.

 
Idag tog vi sovmorgon allihopa och sov till lunch ungefär ! Sen låg vi hos kaninen på golvet och tittade lite. Mamma fick på sej sina älskade jeans igen, 3 veckor efter förlossningen -nöjd! Och sen blev det mejk och där hittade vi en mysig overall för bara 139kr vilket kändes typ gratis ! Sen köpte vi med pizza och åkte till storebror och Ann och åt mat och drack kaffe. Och nu har vi badat Helmi, och nu börjar hon ju faktsikt gilla det :)
 
 

Lördag.

 
Fredagskvällen spenderades med storebror och Ann och en Johan Falk film. Trevligt.
 
Idag har Faster, Anders, kusin Ida och hennes pojkvän Elias varit här och fikat. Fick en spegel som Helmi gillade direkt (skulle också gilla min spegelbild om jag såg ut som hon!) ett par skor och en hoppgunga !
Sen kom morfar på en kopp kaffe och provkörde sin traktor lite också. 
Nu har vi promenerat en sväng jag och Helmi, pappa promenerade på sitt sätt alltså med fyrhjulingen! 
 
 

Fredag.

 
Så som hon posar redan blir hon nog fotomodell ;D
 
Idag har jag varit och hälsat på Fia,Johan, Thea och lilla Melina som ska bli Helmis bästa vän ;) En dag skiljer det bara på dom, jag skulle ha knipit igen i 4 timmar så hade dom varit lika gamla! 
 
 

Paket på posten !

 
Benny hade fått ett paket på posten idag (som jag hämtade vid klockan 1 ungefär) det låg i en påse som man såg lite igenom -jag kunde ju se att något var leopard och rosa och förstod att det inte riktigt var till Benny ;D Så jag fick gå runt och vara nyfiken i typ 5 timmar tills han kom hem och öppnade - och se så fint ! Tusen tack Nina och Josse <3

Torsdag.

 
Helmi och jag har precis varit på en promenad i solskenet och nu inväntar vi mormor och gamelmormor som ska komma och fika

önskelista ;D

 
lekvira.se önskelistan kan göras lång till Helmi. Dock är det ju långt kvar tills hon kan leka med allt !
 
Haft besök av både Michaela och Martin idag, trevligt. Annars har jag bara varit mamma mest hela dagen ;)

Magen.

 
vecka 19,25,29,34 & 38.
Inte går det väl att förstå att jag såg ut sådär för att världens sötaste unge låg därinne?
 
Idag har jag en hemma själv dag, planerar att göra ingenting tills Benny kommer hem. Eller ja alla hushållssysslorna kanske men inget annat. Sen ska vi åka och handla tror jag.
 
 

Lilla my !

 
Är lite stolt över mej själv och Helmi -först apoteket och titt-in ! Sen åkte vi upp till mejk och mötte upp Ann och gick därinne och i klädaffären brevid ! Sen hem till Ann för kaffe och så en promenad på det. Och tjejen är ju kanske den duktigaste i världen, hon sov så sött och så var hon bara vaken och snäll. Undrar vad jag är så nervös för ! Vi fick ett/en reflex med Lilla My på av tant Ann som vi kan hänga på barnvagnen ! TackTack <3
 
Och nu ikväll har vi badat igen, och den här gången var det mycket roligare

Tisdag.

 
Pappas presenter, man hinner liksom inte njuta av alla fina blommor och alla presenter. Mycket är det med lilla Helmi här, pappas födelsedag, våran årsdag och så fars dag ! 
 
Har iaf ätit våfflor och duschat denna morgon, ska nog kanske ta någon tur hemifrån idag hade jag tänkt..

bvc.

 
min lilla skrutt har blivit 51cm lång och har gått upp 145g 6 dagar ! Världens snällaste pappa flyttade om lite jobb för att han skulle göra viktigt pappersarbete, men istället följde han med till bvc så mamma slapp åka själv ! Han är helt enkelt bäst. Nu ska jag och skruttan ta en promenad i solskenet !

Måndag.

 
Jaha 5 kg kvar, utan att ha gjort något alls ! Gick upp 14kg totalt tror jag. Mina nya jeans på också !
Snart ska vi iväg till bvc, sitter här med en kopp kaffe och är nöjd. Lillan sov från 11 till 4 och så till klockan 8 som vi hade ställt klockan på ! 

Helmi 2 veckor.

 
Idag har vi varit på farsdags-middag hos mormor & morfar (mamma&pappa!) min käre bror och tant Ann var också där såklart. Passade på att ta lite kort på mormors fårskinn också nu när snuttan var så fin i sina nya kläder från farmor. Fick även med mej ett par jeans från min mamma, billigaste shoppingen är ju hemma hos mamma ! Att köpa nya jeans (i större storlek än vanligt ) är ju samma sak som att acceptera att man är lite tjock och kommer förbli det ;D -så det går ju inte ! 
 
Får ju äntligen säga att jag ska bli faster i mars också :D Så himla lycklig för bror och Anns skull, och för min egen också :)

Fars dag.

 
 
 
Första fars dagen här hemma i huset. Två veckor har han hunnit vara Pappa och är redan bäst i världen på det. Helmi säger grattis tusen gånger om. Passar väl på och slänga in ett till grattis till min pappa, som har varit Pappa betydligt mycket längre ;D

Helmi.

 
 
Underbara lilla människa. Trodde aldrig att man kunde vara så stolt över något.

Presenter.

 
Idag har Bennys mamma, mormor, bror och hans tjej varit här och hälsat på med massor av presenter till Helmi. Tack så jätte mycket.  

Första turen med Mamma.

 
Idag har jag tagit första turen själv med Helmi i bilen, kändes konstigt att köra bil själv var ju några veckor sen ! Vi åkte till Tant Ann och drack kaffe och gick promenad med vagnen i det fina vädret. Nu sover hon som en stock kvar i bilstolen
Så har vi ju en lycklig pappa här hemma som har varit iväg med Martin och hämtat en renegade fyrhjuling -så jag är nu utnämnd till världens bästa flickvän som låter han ha så dyra leksaker. Men det var ju mutan för att han skulle vara med på kort med magen ;D

Lundmyr.

 
köpte en begagnad vagnmobil från lundmyr till Helmi. Ibland ska man fynda !
 
 

Torsdag.

 
Igår var en riktig naveldag, snuttan tappade sin och jag satte i min piercing igen ! Med 6 kg kvar så ska jag väl bli och se ut som vanligt såsmåningom tror jag ! Men det blir sen, nu njuter jag av bebisbubblan och äter godis och fika mest hela tiden och så lär det väl vara ett tag till. 
 
Benny har iaf åkt till jobbet igen, så Helmi och jag får klara oss själva ;D Fast tant Ann kommer sen när hon har slutat jobba och snart ska vi nog gå på en promenad trots snön ! Sötnosen är klädd i färg idag som ni ser, så fiint ! 

Onsdag.

 
Helt underbar natt, hon har sovit själv i sin säng från1 till 5 sen var det dags för mat och blöjbyte, sen somna hon om i sin säng på en gång till 9 ! Och nu har födelsedagsbarnet (pappa!) åkt till jobbet för första gången, så nu börjar vi räkna ner timmarna tills han kommer hem igen. Hoppas lilla Helmi vaknar snart så vi kan gå på promenad i det fina vädret :) 

Första badet.

 
 
Idag har bvc varit här, och äntligen har Helmi gått upp i vikt ! Hon hade gått ner när vi var in till läkarn i fredags så mamma har varit lite orolig, helt i onödan ! 
 
Sen blev det dags för första badet, vilket inte alls var så populärt som vi hade trott ! var mycket bättre att komma upp till mamma igen. 
 
Och imorgon är det dags för Benny att jobba igen, lite smått nervös för att vara själv -hur ska jag klara mej ? men alla andra fixar ju det så det borde jag med göra.

Måndag.

 
 
Idag har det varit besöks dag ! :) Först kom Ida och Michaela och hälsade på och fick hålla lill tjejen som var vaken och nöjd ! Sen kom morbror Jocke och tant Ann och som också fick hålla lill tjejen, morbror jocke var lite rädd för att hon skulle spy -så därför har vi nu fått se hur bra han klär i rosa filt ;D
 

Helmi 1 vecka.

 
 
 
 
Kan ni förstå att våran lilla snutta är en vecka redan ? 
 
Idag har gammelfarmor och gammelfarfar varit här och hälsat på, fick finaste luftballongen med ugglor i av duktiga farmor och så skallror till Helmi. Mamma och pappa var också här och nu sitter jag och väntar på solsidan sen ska jag försöka sova
 

Söndag.

 
Igår var vi och hälsade på storebror och Ann och fick finfina presenter. Synd att Helmi aldrig vaknade och kunde titta vad vi fick och säga tack ;) 
 
Och nu är jag ensam vaken, dom andra två ligger och sover där uppe så jag ska passa på att duscha innan det är någon som vaknar och är hungrig !
 
 

Fredag.

 
God morgon. I natt har jag spenderat många timmar själv i vaggan så mamma och pappa har fått sovit sin bästa natt hittills sen jag kom :) Och det passar ju bra för idag ska vi på efterbesök på bb och ta det stora steget att åka till Örebro igen.

Tack.

 
Mina underbara föräldrar har gett Helmi en lundmyr overall i välkommen till världen present. Martin hade med sej godaste tårtan och finaste pyjamasen. Michaela gav mej två stora chokladkakor (precis vad jag behöde) och storebror och Ann hade med sej dom finaste rosorna jag har fått. Och idag har mamma varit här med kläder i storlek 50 till oss för att allt vi har är för stort. Underbara människor är ni och vi tackar så mycket.
RSS 2.0