Underbara lilla du.

 
 
 
 
Vi mår bra allihopa och försöker njuta av tiden här hemma i lugn och ro tillsammans.

Helmi.

 
 
Söndagen den 28 Oktober klockan 20.38 kom jag till världen.
Jag väger 3420g och är 47 ½ cm lång.
Och jag heter Helmi efter min pappas gammelmormor.

Gravidmålning!

 
Haha söt eller ? ;)
 
Idag har vi varit hos Emma, Per och lilla Astrid och fikat. Verkar ju jätte mysigt och lätt med en liten bebis när vi var där iaf, hoppas det är så för oss sen ;) 

bonti.se

 
 
Hej mamma jag passar på att fylla på önskelistan lite. Goseapa, skallra och sittpuff ! allt finns på bonti.se !
 
 

Belly art !

 
Såhär kan man ju alltid roa sej en fredagkväll ;)
 

Fredag.

 
Idag har jag som vanligt sovit så länge jag bara kan (11.00) sen gjort våfflor och duschat. Vilket ungefär är mina dagliga rutiner, och att tala med mamma i telefon i ca 30 minuter på hennes lunch ! Sen har jag varit hos Fia och druckit kaffe och talat massa strunt om hur mycket vi älskar att våra bebisar inte vill titta ut ;) Hoppas vi får samtidigt ^^,  
 
..och nu sitter jag här och väntar på att den underbara mannen på bilden ska komma hem och sysselsätta mej ! men det dröjer väl någon timma än, får helt enkelt damsuga lite sålänge.

Glass & banan !

 
Skickade ut Benny på och byta till vinterdäck på min bil så vi kan ta oss till BB om vi behöver ;) Tog en skål glass och banan och sen kollade jag på uppdrag granskning om sfinkterruptur - varför man nu skulle se det där innan förlossningen ! 

Torsdag.

Jaha, vecka 39 idag, 6 dagar kvar tills det är meningen att Lillan ska titta ut. 

Har tänkt lite på hur det har varit att vara gravid, vilket jag har varit väääldigt väldigt länge nu! Och förutom alla stunder jag tagit på mej något ur garderoben som inte räcker över magen, muttrat jäkla unge när hennes favoritsysselsättning under veckor var att tortera mitt högra revben så jag trodde det var av, somnade så fort ja kom hem från jobbet av trötthet och att kroppen var helt slut, märkte att jag inte längre kunde ligga på mage, när jag fick stanna upp på promenader för att det gjorde ont och jag trodde att hon skulle komma redan då, när hon kör ner sitt huvud så långt hon kan och det bara hugger i ljumskarna, denna ständiga mensvärkskänsla, att hon så fort jag sätter mej i en bil blir helt tokig i magen (vilket resulterar i att man åker till närmsta toalett !) , när det känns som om hon ska sparka upp maten man äter (som bara har varit tre tuggor ungefär), att inte längre kunna måla tånaglarna, raka benen och fila fötterna utan att kämpa som bara den och nu dessa sammandragningar och värken i svanken !
 
Förutom det så har jag som alla andra mammor tyckt att det är mysigt när man känner henne därinne i magen, när man omedvetet lägger händerna på magen i tid och otid (något jag sa innan att jag ska inte bli en såndär gravid som sitter och klappar mej på magen jämt!) när man kommer på sej själv när man vaggar ner till postlådan -just för att det är ju det lättaste sättet att gå på nu, något jag absolut inte heller skulle göra ! Och inte trodde jag att jag skulle stå framför spegel och smörja in den stora bollen med ett leende och tänka -tänk om det är sista gången jag smörjer kulan och känner henne därinnifrån, vad tomt det kommer bli utan den. Men sen är det dags att försöka lägga sej skönt och sova och då har man glömt det och längtar tills den är borta så man får ligga skönt igen ! ;D 
 

3 år.

 
Idag är det våran dag för tredje gången
Jag älskar dej mer än allt annat. 

Hur man fyller en onepiece !

 
Trodde väl aldrig att det skulle gå att fylla ut björndräkten, men nu är den inte så pösig längre ;D

Tisdag.

 
Pappas nya leksak som bor hemma hos oss ! 
 
Gårdagens schema var som så att jag var på nått seminarium på arbetsförmedlingen först, sen åkte jag till mormor för en kopp kaffe och lite tårta ! sen till mamma där jag fick lunch och spenderade resten av dagen innan jag begav mej hemmåt för att hoppa i björndräkten och somna i soffan !
 
Idag har jag haft Annipanni här på kaffe -bästa kaffe gästen som tar med sej nybakad sockerkaka ! Sen har jag varit ute på promenad och nu ska jag laga lite mat tror jag. 

Mormor 80år.

 
Idag har vi varit på kalas hos mormor som fyllde 80år.
Så nu är jag helt färdig och spymätt efter allt fika
 
 

Middagsgäster.

 
Blev en kopp kaffe hos Michaela idag och sedan åkte vi hem och bjöd storebror och Ann på mat och så fick storebror själv göra efterrätten ! Som faktsikt blev god -skills jag inte trodde han hade ! tvingade vi Benny att ta lite kort igen när Ann ändå var här, fick muta han värre än vad man gör med barn ! men till slut så.

Lördag.

 
 
Godis-stund med Maxen igår kväll, man skulle nästan kunna tro att vi gör reklam när han är så duktig och slickar sej runt munnen ;) 
 
Idag är iaf en riktig tråkdag, men som mamma brukar säga - det blir inte roligare än vad man gör det till! Så jag får väl försöka göra något av den här dagen med.

oemotståndligt.

 
Allt chips och godis kan slänga sej i väggen. Finns inge bättre än jordgubbar,choklad och lite glass ! (ja vet choklad är godis!)

Blomster.

 
 
Följde med Fia som smakrådstil och ting när jag ändå var inne i stan, och råkade slinka in på lyckoklövern och fick med mej två nya blommor till sovrummet. Sen har vi varit in till stan och ätit mat jag och Benny och nu ska vi kolla på ännu en Johan Falk film.
 
 

Fredag.

 
Började min dag med en kopp hallonbladste (verkar dock inte fungera då Lillan är kvar i magen!) Sen fick det bli en promenad och så våfflor till brunch ! Så nu står projekt raka benen på schemat och sedan in till stan och lämna tillbaka två filmer. 

Magen.

 
vecka 38. 13 dagar kvar till bf

Virkade ugglor.

 
 
 
Nu har Lillan fått en mobil ovanför sängen :) Farmor har virkat dom söta ugglorna åt oss. Tur att man har en så duktig farmor när man inte kan själv ;)
 

Torsdag.

Mina tomater som fick bli klara inne i skåpet -skit sommar !
 
Har precis snott ihop en äppelpaj och nu ska jag röra mej till barnmorskan. Sen kommer farmor och farfar hit och fikar lite när jag har kommit hem igen. Tror bestämt farmor har med sej lite söta saker till Lillan också ! mer om det sen!

Onsdag.

 
 
Idag kom det nya spjälskyddet jag hade beställt. Så nu är det färdigbäddat igen
 
Har varit och fikat hos mormor med mamma idag, och grejjat lite inför hennes 80års dag. Och nu ska vi kolla på film och bara ta det lugnt här hemma. 

Tisdag.

 
Igår hörde ni inget alls ifrån mej, för jag spenderade hela dagen med att göra ingenting, för att sedan vid typ halv 8kvällen åka till Michaela för en kopp kaffe
 
Idag har jag iaf gjort bättre ifrån mej, har städat och nu har jag varit ute och plockat lite äpplen ! Ska till storebror och Ann en sväng senare så tänkte baka. Har dock inte bestämt mej än - äpplemuffins eller äpplepaj ? 

Söndag.

 
Anledningen till Örebro resan igår var ju för att vi skulle till Ikea och köpa en hylla till Lillans rum. Och såhär fint blev det :)
 
Idag har vi varit hos Fia och Johan och fikat i huset. Sen blev det mejk en sväng, och mamma och pappa en sväng. Nu sitter jag här och dricker hallonbladste och skriver önskelista åt Lillan !

Leopard.

 
 
Kunde ju inte motstå söta kläderna det bara skrek Lillan om inne på h&m idag !
 
 

Shopping Lördag.

Köpte två nya mysmuggar på lagerhaus idag.
 
Vi har varit i Örebro en sväng idag, Benny vet hur man roar mej! Sen har mamma och pappa varit här och hälsat på, och nu är Benny nummer två här och Annipanni är också på väg hit :)

Hallonbladste.

 
Lunchat med Annipanni, och sen blev det kaffe hos henne med Michaela halva eftermiddagen och sen hälsa jag på Benny på jobbet för att Jörgen var där. Trevlig eftermiddag. Och nu sitter jag här och dricker te och lyssnar på stiftelsen, som faktiskt blir bättre och bättre ju mer man lyssnar.

Fredag.

 
 
19 dagar kvar. v 37+1

Torsdag.

 
Som ni ser har jag lärt mej något, att även ljung behöver vatten ute. Så idag har jag köpt ny ljung till mina krukor och kastat den bruna fula !

Onsdagsfika.

 
Storebror och Martin kom och hjälpte till att äta lite muffins, trevligt.
 
 
 

apple crumble muffins !

 
 
Annipanni har varit här på kaffe innan hon skulle till jobbet och så har jag bakat muffins ! Synd att jag har fullt i frysen bara, så nu ska jag till mormor och bjuda henne på muffins och sen till mammas place och lämna ett par muffins och ta hand om hunden en stund.

Cupcaketräd.

 
Idag är det Fias födelsedag. Så jag har varit ute i hennes hus och kollat, så avundsjuk på att få allt nytt som hon ! Hon fick ett cupcakes träd som present och lite kombinerat med bebisen i magen present blev det med blöjcupcakes i :) Och nu ska jag ta och städa härhemma.

Måndag.

 
Har spenderat dagen hos mor med lunch och promenad i skogen, sedan var jag till Michaela och drack kaffe. Och nu är snart även denna dag slut.

strl 50

nerpackat i bb väskan. så svårt man vet ju inte hur stor/liten hon kommer vara.
 
Nu har vi precis kommit hem från storebror och Ann, fick äppelpaj och några träd dom hade tagit ner som vi ska göra ved av.
 

Söndag.

v 36+3
 
Igårkväll blev det godis och TP med storebror och Ann. Haha kan ju inte påstå att vi är så himla bra iaf, tog två timmar innan vi hade lyckats spela klart ! Idag har vi sovit jätte länge och bara hunnit med att gå på skogspromenad tills nu, men det gör ju inte nå :) Helgmys.
 

Ljus.

Det bästa med att vara arbetslös är ju att Benny numera handlar inredningsdetaljer !
(eller hans pengar iaf!)
 
Efter att storebror och Ann åkte blev det en promenad i skogen i det fina vädret, tog några kort i det fina vädret och så begav vi oss till mejk och småshoppa och sedan till hemköp för att köpa annanas ! B tyckte att jag kunde pyssla lite med ljusen och för att han själv är ute och åker fyrhjuling, han var alltså strategisk när han shoppade saker åt mej på mejk ;D Men det klagar jag inte på !
 
 
 
 

Lördag.

Våfflor till frukost -check !
Första tanken var att skriva att ja inte viste nå vad som skulle ske idag, men så ringde precis Ann, så hon och storebror (somhadenamnsdagigår) kommer hit en sväng nu :)

Fredag,

 
Vill ha från åhlens. Nästa gång ska jag köpa, dagens miss att jag inte gjorde det.
 
Har varit i Örebro idag för lite shopping med mamma, letade efter overallen från Lundmyr utan framgång och så blev det lite kläder till Lillan i strl 50 :)

nattbloggning.

 
Jag lyckades igår, att ta kort på Roxie. Ni vet hunden som är rädd för kameror och springer eller vänder bort huvudet så fort dom kommer fram och hon som trivs bäst smutsig i skogen. (smutsig fick hon vara, vi kom utifrån och hade precis rullat oss på hela grusgården )
 
Annars då ? varit vaken 1 ½ timme nu, kan bara inte sova :/ trist.
 

Torsdag.

 Lillan fick en pyjamas av Tant Ann idag :) Tack tack hör jag från magen.
 
Michaela och Liam var här på kaffe och bulle efter jobbet/dagis, trevligt. Och nu ska jag äntligen äta mat med älskling. Sen blir det soffan resten av kvällen.
 
v36 idag, 27 dagar kvar och det blev alltså ingen Kanelia idag (eller ja hon har typ 4½ timme på sej isf!)
 

Kanelbullensdag.

 
Varit hos mamma och bakat bullar halva dagen. Vi provade receptet ur Smultrongårdens bok, och dom var goda vill jag lova. Sen kom Annipanni förbi på bulle och kaffe med oss också och nu inväntar jag mer kaffe besök :)

Onsdag.

 
Idag har jag städat alla köksskåp, gjort rent kaminen, tvättat, damsugit och druckit kaffe med Ann. Allt för att få tiden att gå! Men imorgon är det iaf bm besök klockan 9, sen är det fullt schema så imr blir det nog inte tråkigt !

Lundmyr.

 
Jag som råkade säga till mamma igår att jag ville ha en svart overall till Lillan som passade till dom fina tossorna och mössan jag fick på babyshowern. Men att jag inte hade hittat någon, och såklart ser jag den här idag ! Sjuukt fin, men lite dyr kanske ! Ni hittar den på jollyroom för 899kr och själv ska jag sitta och hoppas att vi vinner på Lotto ikväll !

Tisdag.

Idag var det sagt från början att Lillan skulle komma, men så verkar det inte bli :) Har varit hos Annipanni och ätit nybakade bullar idag iaf, och klippt mamma. Annars händer det inte mycket här hemma !

Chokladmuffins.

 

Muffinsarna:
2 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 1/2 dl mjöl

Fyllning:
100 g margarin
4 msk socker
2 tsk idealmjöl
4 tsk kakao
1 dl grädde
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ner i äggsmeten. Blanda övriga ingredienser och vispa ner i smeten. Häll upp i muffinsformar, ca en stor msk i varje form. Grädda i ca 15 minuter.

Koka därefter ihop ingredienserna till fyllningen och låt koka ca 1-2 minuter. Rör om hela tiden, det kokar lätt över och kan bränna fast i botten. Låt svalna och häll i muffinsarna. Ställ muffinsarna i frysen, tag fram ca 5 minuter innan servering.

Receptet är snott, har ingen aning om vart jag hittade det. Men superlätta att göra och bra att dom bara behöver tas upp 5 min innan servering !

Måndag.

 
Hej Oktober. Hej tråkiga måndag.
 
RSS 2.0