Jag har flyttat !

 
Nu börjar vi på nytt. Här hittar ni mej http://mammangelica.blogg.se 

..

om ni saknar mej så är det för att jag jobbar på någonting nytt..
 
Idag har vi iaf varit hos min mamma hela dagen, egentligen skulle vi till bvc men det var stängt pga sjukdom upptäckte vi när vi hade gått upp för hela backen och uppför dom 2 trapporna ! 

Julklappar.

Vi tog en sväng upp till farmor och farfar för en kopp kaffe och lite julklappar. Vi fick en brandsläckare och en stege till övervåningen precis som önskat. Man kan ju inte gärna hoppa med Helmi i armarna om det brinner, så det var den bästa julklappen vi har fått, hoppas bara vi slipper använda den.
Sen fick snuttan mer kläder och vi fick mer choklad -men det är väl så man växer i kläder ;)
 

Julafton.

 
 
 
Bennys mamma och mormor har varit här och ätit jullunch och firat jul med oss idag :) Så fina julklappar Helmi får av alla :) Och vilken duktig pojkvän jag har, han lagar mat och plockar både fram och undan allt!
 
 
 

Helmis första julklappar.

 
 
Helmi fick allt detta igår, av gammelmormor den rosa filten och barbapappa, av mormor&morfar bumboseat,mjukisdress och djurböckerna. Av morbror och tant Ann labanboken och den leopardmönstrade filten. Aktivitetsgrejen är från min morbror med familj.
Hon skulle ha sagt tusen tack om hon hade kunnat ;)

Uppesittarkväll, första julfirandet !

 
Första julfirandet avklarat, vi är inte så mycket för julmat så potatisgratäng och rostbiff stod på menyn. Och en blev det svärmors goda efterrätt i år igen. Bingolotto vet ja inte varför vi envisas med att spela, ingen orkar ju titta klart iaf och alla vill bara att treans bingo ska komma ! Blev väl en nyårslott till Benny och två sverigelotter till mormor iaf. Sen fick vi massa fina paket, super nöjd ! Men det får ni se imorgon för nu har min älskade Benny fått Helmi att somna så det tänker jag med göra.
 

Snöbollar

 
200gram rumsvarmt smör/margarin
5½dl havregryn
1½ dl marsanpulver
2msk vatten
 
Blanda ihop och rulla bollar, ca 40st blev det. Ställ i frysen.
Smält 200gram vit choklad, rulla sen i kokos och ställ i kylen.
 
Delar med mej av ett recept såhär på morgonkvisten, gjorde dom igår och nu håller jag på med efterrätten tills ikväll. Receptet har jag fått av min mamma, vart hon har fått det ifrån vet jag inte.

Julgranen 2012

 
Igårkväll så klädde jag granen, vi drack lite glögg och gjorde ett försök till att pyssla lite, och Benny gjorde julskinka. Så nu är vi redo, julen kan komma ;) 

pyjamasar !

 
3 pyjamasar för 100kr och jag var nöjd med mitt första mega besök i tisdags. Och så 5 dregglisar för 100kr..

Fredag

.
 
Benny lämnade mej med granen mitt på golvet, barr och vatten överallt ! En pelletskamin som inte ville fungera och så tvättmaskinen som av någon anledning vill ha vatten på golvet när jag har massa som ska tvättas ! 
Så jag tog och ringde Ann och bjöd hit henne, och hon lyckades såklart köra av vägen ! Så jag och Helmi for iväg med min lilla polo och ett par linor och trodde vi skulle få upp henne ! Men vi ringde min käre far till slut och han fixade upp bilen och hjälpte mej med tvättmaskinen, pelletsbrännarn fungerar (baralitekonstig!) och granen står på rätt plats och paketen är på plats !  Och det bästa av allt är ju att det gick bra med både Ann, bebisen i magen och bilen ! Sen att det manliga könet alltid frågar hur det gick med bilen först är ju en annan femma !

underverket ;D

 
NUK genius silikon i storlek 1 är vad som dög åt våran lilla snutta !
dom är tillfälligt slut på jollyroom men dom hade på barnenshus iaf till er som undrar :) Hoppas den funkar för fler, det gäller att testa många olika tills man hittar någon som passar och det kanske inte alltid är dom minsta enligt bvc ! 

Torsdag.

 
Bästa shoppingen i örebro var helt klart nya nappar, hon gillar den! Tänk om dom bara hade haft sånna på ica, då hade hon tagit napp för flera veckor sen ju ! Men nu har jag den och vi gör stora framsteg.
I natt sov snuttan 6 timmar vilket var behövligt efter gårdagens natt med 1-2timmar i taget :)
 

Onsdag.

 
Blev en hel del shopping och jag var helt färdig när vi kom hem ! Hade pappa som personlig vagnchaufför och bilbarnstolsbärare -tusen tack ! Och så min bästa shoppingkompanjon -mamma! 
 
Och idag har jag varit på titt-in här i staden och spenderat presentkortet vi fick av min mormor ! Två fina klänningar till Helmi och ett par strumpbyxor. Sen åkte jag till Michaela och fick kaffe

Måndag.

Började dagen med bvc besök för att pensla naveln på Helmi, sen åkte vi till Ann och fick lunch och kaffe ! Sen lämnade jag kvar Helmi hos bästa barnvakten Annipanni och åkte på efterbesök hos bm innan jag återvände till Ann för mer kaffe :) Och nu packar vi om skötväskan och förbereder för shoppingdag imorgon med mamma och pappa ! :) Vilken underbar familj jag har, ställer upp till tusen !

Jul med Ernst.

 
Blev glögg och pepparkakor till Ernst, mysigt värre :)
 

Söndag.

 
Idag tog vi en tur till mejk, letade efterrättsskålar -men det blev lite annat också, bland annat tofflor till gästerna och en ny duk.. Överst ser ni ett utav pepparkakshusen, i delar redo att ätas upp ! Och så var vi hemma hos mor och far och så kom snällaste grannen Linda över med en bok till Helmi. <3 sen har vi provdukat här hemma inför jul och fixat och donat lite, och nu väntar jag på att julen med Ernst ska börja -det hör ju till !

Helmi.

 
Pepparkakshuset blev väl inte helt hundra ! haha vi får se, ska fortsätta med det imorgon tror jag.. det blev att bada snuttan istället sen massa gos i soffan, piggelinbebis som inte vill sova haha

Lördag.

 
Gårdagen fortsatte bra, mamma,pappa och mormor kom på fika och mamma hade med sej rockyroads till mej ! Hon är bra snäll min mamma ! Sen kollade vi på snow white and the huntsman, bra faktiskt!
 
Och nu har Benny varit och handlat pepparkaksdeg åt mej, så jag ska försöka mej på att göra pepparkakshus och ta hand om barnet medans han skruvar på plogfyrhjulingen -inge könsindelat här inte !
 

Fredag

 
Helmi och jag har sovit hela 7 timmar inatt, skapligt utvilad morsa här! Guldfredagen var gjord redan där, men sen somna hon om igen och jag fick i mej kaffe, frukost och fick duscha ! Och så kom Fia,Thea och Melinabesök, helt otroligt vad härligt det är med mammamys! Men vad avundsjuk ja blir på att Melina tar napp, vill spola tillbaka till första dagarna då Helmi nöjde sej med något annat än mej som napp!
 
 
 
 

Torsdag.

internetshoppning från lagerhaus, Helmi behövde verkligen det här just den här julen ;) nej, men kanske till nästa år :) Vi behövde ju ett duschdraperi, har vi ju inte haft och vi har ju bara bott här i lite över ett år! Men nu hänger det där!
 
Vi började dagen med bvc besök, 415 gram tyngre och 2 centimeter längre har hon blivit på 14dagar. Sen körde Benny oss till mamma och där fick vi lunch innan Ann kom och hämtade oss och där spenderade vi resten av dagen tills Benny slutade jobba, då fick vi pannkakor till middag av Ann och Jocke och nu är vi hemma igen
 
 

Bärsele.

 
Både jag och Helmi börjar gilla bärselen, hon somnar ju nästan på en gång och mina armar får vila ! Hejja, nu kan jag alltså bli ännu mer effektiv ;) Känns nästan som att vara gravid igen, man når inte så långt in på bänkar och ser inte fötterna ;D

Tisdag.

Äntligen är dom stora högtalarna borta (förflyttade till övervåningen där jag inte stör mej på dom!) och vårat vardagsrum blev tusen gånger större och maxens gamla säng fick bli filt och kuddförvaring "så att man får plats i soffan" citerar Benny och storebror! 
 
Idag har jag plockat undan överallt i huset, duschat och tvättat håret (torkat&plattat!) ätit frukost & lunch, kaffe på det också, sättit in massa kort i album och varit på promenad ! Och klockan är inte ens 3, fantastiskt vilken effektiv mamma jag är !
 
 

Måndag.

 
Idag har vi varit hos mormor/mamma halva dagen blev promenad och massa kaffe :) Och så bakade hon ju surdegsbröd så jag fick visst med mej nybakat bröd hem ! Bild på Helmis nya pyjamas som hon fick av mormor och morfar i lördags också. Tack världens bästa mamma och pappa!

Söndag

Solskensstund med pappa imorse !
 
Igår kväll hade vi barnvakt för första gången, Helmi fick vara själv hos mormor och morfar för första gången ! Vi hämtade upp Jocke, Ann och Tommy och åkte till sidebysideglöggafton en sväng. Trevligt, men konstigt att vara borta från Helmi -som bara sov när hon var hos mormor och morfar ! Men det fick jag igen för inatt, två timmar var det längsta snuttan sov i sträck inatt och har varit klängig hela dagen! Och utöver det har Maxen tagit in en till råtta vi har jagat halva hela dagen, Bennys fyrhjuling starta inte, något började lukta väldigt mycket bränd el i huset (vet fortfarande inte vad!) pelletskaminen strular och maten vi lagade var äcklig!
 
Men nu har jag badat Helmi och hon har somnat, pelletsbrännarn fungerar, fyrhjulingen startar igen och vi har lagat ny mat ! -hoppas jag orkar hålla mej vaken till solsidan bara ;)

Lördag.

 
Igår var det promenad och dusch på schemat innan min mamma och pappa kom och grattade mejnamnsdagen och busade med lilltjejen ! Sen blev vi bjudnatacos och chokladpudding hos storebror och Annipanni ! Så jäkla guld värt det är att bli bjudna på mat hela tiden. <3
 
Och idag har Michaela och Martin varit här och fikat, nu planterar jag om lite orkideer jag fick av mamma och ska nog kanske sätta in lite kort i album om lillan tillåter !

tävling.

 
Självklart kände jag att jag var tvungen att tävla, vi har ju inte köpt någon julklapp till Helmi än. Och det vore väl perfekt att vinna räven och rådjuren, något hon kan ha kvar väldigt länge. Tävla ni med.

Torsdag.

 
Har ju inte visat mina skor än, som ger mej minst 1000 vuxenpoäng ! Hejja Angelica som fortfarande minns första året på gymnasiet då vinterklädseln var trasiga converse och en skinnjacka hon inte kunde stänga, samma Angelica har nu köpt skorna som förra året utsågs till bästa skor av dagisfröknar, jag har använt både mössa och vantar och jag tänkte köpa en ny jacka som har en hel dragkedja, men så långt har jag inte kommit än ! Nu ska jag iaf trotsa att det snöar och gå ut på promenad -vi behöver frisk luft ! Har ju inte varit utanför hemmet sen i Söndags.

<3

 
Det bästa i mitt liv.

Onsdag.

 
Måttar slag? ;)
 
Här hemma försöker vi städa, men det är någon som är hungrig mest hela tiden så det tar ju en stund ;) Men vad gör väl det när man har all tid i världen, klart man släpper allt man gör för det bästa i mitt liv. 

Tisdag.

 
Natten har vi spenderat i soffan, är lite väl kallt däruppe för Helmi. Men måste ju säga att det är lite mysigt att sova här nere, och Helmi har ju sin vagga så hon klagar ju inte ! Maxen har sprungit runt och jagat råttor hela natten, haha vet inte om det är han själv som har tagit in dom eller om dom kryper in själva !
 
Idag har jag gått runt i min onepiece hela dagen, slagit in julklappar och så har Ann varit här och druckit kaffe, ätit lussekatter och pepparkakor. Och nu ska jag sätta upp en tavla i vårat sovrum innan jag tar kväller.

Måndag.

 
En helt vanlig måndag som mammaledig ? Mamma har varit här hela dagen och vi har bakat lussekatter och gosat med snuttan. Och jag som trodde det skulle vara lite tråkigt att gå hemma ! Jag har ändrat min uppfattning, det är ju kanonbra jag gör ju bara saker som faller mej i smaken ;) Ett jobb tror jag aldrig att ja skaffar mej igen -haha!
 
Har fått hem några utav julkorten idag, guud så fina ! Helmi kommer att bli fotomodell ;D

1 advent.

 
Sovmorgonsdag och så fick jag massage av världens bästa pojkvän när jag väl vaknade. Tack <3 Sen blev det att gå på julmarknaden i staden lite, var alldeles för kallt för att det skulle vara mysigt ! Sen hem till min mamma för en utav dom bästa jultraditionerna -saffranskaka på första advent. Och nu är vi hemma och eldar överallt och myser

Lördag.

 
Bjuder på en bild från julkortsfotograferingen ! 
 
Jag började min morgon med att gå upp ensam medans Helmi&Benny låg där uppe och sov, drack kaffe och kollade på julkalendern innan dom behagade att vakna. Sen kom Morbror med familj och hälsade på och gav oss en sagobok med tillhörande skiva!  Tack. Efter det drog grabbarna ut och åkte fyrhjuling och cross medans jag och Helmi tog en promenad, man har liksom olika nöjjen !
RSS 2.0